Az egészséges nyúlhús
A nyúlhús különösen kedvelt, és nem csak az ínyencek körében. Alacsony koleszterintartalmú, zsírszegény, és telítetlen zsírsavakkal látja el szervezetünket. Ennél fogva a nyúlhús kiválóan alkalmas diétához és betegek ellátásához.
A középkorban különösen a francia szerzetesek kedvelték a nyúlhúst, mivel az halnak és nem húsnak számított, ezért a böjti időszakban is fogyaszthatták.
Ha összehasonlítjuk a nyúlhús tápértékét a haléval, akkor csak kevés eltérés állapíthatunk meg, ezért érthető, hogy a középkori szerzetesek miért oda sorolták a nyúlhúst.
Ma, amikor egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egészséges táplálkozásra, a nyúlhús újra fontossá válhat diétás fogásként és egészséges húsféleként. A sovány nyúlhús maga mögé utasítja a többi húsfélét:
A nyúlhúst különösen pozitív energiamérleg jellemzi, ha a kalória- és energiaértéket a zsírtartalommal hasonlítjuk össze. Lásd a lenti táblázatot: